duminică, februarie 06, 2011

Guvernul Boc goneşte investitorii din ţară în mod inconştient


- consideră Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu
Retragerea grupurilor GDF Suez (Franţa) şi RWE (Germania) din proiectul reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă la sfrşitul anului trecut nu este întâmplătoare, ci este rezultatul politicii economice dezastroase duse de actuala Putere, consideră Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu. În plus, mai apreciază acesta, Guvernul nu numai că goneşte marii investitori din domeniul energetic, dar a hotărât şi să scumpească gazele, iar pentru viitor preconizează închiderea unor mine din Valea Jiului.
“În aceste condiţii, este limpede că atunci când PDL şi Băsescu au vorbit de trăit bine s-au gândit doar la ei, şi nu la cei mulţi, după formula totul pentru PDL şi nimic pentru ţară. Acum plătim preţul pentru că unii s-au bucurat la o găleată portocalie şi la câţiva lei pentru a vota PDL. Acest Guvern nu a avut nici măcar curiozitatea să citească programul anticriză propus de Guvernul Tăriceanu la sfârşit de mandat, pentru a vedea cum s-a reuşit performanţa economică din mandatul 2004-2008. Tocmai de aceea consider că unirea de acum a forţelor opoziţiei trebuie făcută cât mai rapid, pentru a putea da jos actualul Guvern şi a lua măsuri care să repună pe linia de plutire economia românească şi să ofere oamenilor certitudinea că în România se poate trăi decent”, a spus Muscalu.
Liberalul giurgiuvean a relatat că astfel de semnale negative din partea mediului de afaceri internaţional au existat încă din 2008, în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. „Eram atunci preşedinte al ANOFM şi am avut mai multe întâlniri cu investitori importanţi din Spania  în cadrul unui program de sprijinire a românilor care lucrează în străinătate. Patronii spanioli  au afirmat direct că nu sunt interesaţi să realizeze investiţii în România, în condiţiile în care aceasta este condusă de Traian Băsescu şi un guvern format de partidul acestuia. Semnalul a fost foarte clar, aceşti oameni sunt bine informaţi, pentru că nu concep să îşi direcţioneze banii către o ţară unde guvernarea creează instabilitate şi nu se ocupă de sprijinirea sectoarelor economice”, a declarat Ionel Muscalu.
 Ioan Mănăilă
şi Bogdan Sandu

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

..trist si adevarat, asa este: gonim investitorii.

EDRAH_Giurgiu PHASE I