miercuri, februarie 02, 2011

Nascuti putorius


Ma intretin cu un dihor (Mustela putorius putorius) din acela care mananca pui vii, fiindca asa s-a nascut el - dihor(putorius putorius).
Cand nu mananca pui, mananca oua, iar cand ii e foame se da si la pasarile mari.Orice ii spui despre etica vecinatatii, a comuniunii intre ogoarele vecine, el stie una si buna, e dihor si dihorii mananca pui, oua,  porumbei,gaini, iar cand nu are incotro si soparle, serpi, broaste, pesti. Treaba lui este sa fie si sa ramana dihor, fiindca daca devine dihor de casa (Mustela putorius furo) si-l apuca un chef nesfarsit de libertate, moare in 48 de ore, asa ca ramane putorius putorius, orice ar fi .
Il las in plata Domnului si daca il prinde vecinul gospodar la pasaretul lui, n-are decat sa sune la protectia animalelor  salbatice infipte in furca sau prinse in lat, fiindca si vecinul…
Stau de vorba cu vecinul dihorului putorius putorius. Ganditi probabil ca stie de putorius.
Habar nu are! El stie ca un dihor nu-i da pace si este hotarat sa curme suferinta ouatoarelor din ograda.
Ii spun ca Mustela putorius putorius este un animal salbatic si trebuie sa traiasca si el, mai ales ca are vreo 6 pui, pe care trebuie sa-I hraneasca. 
Omul imi spune ca si el are copii la oras pe care trebuie sa-I intretina de 30 de ani si, de cand nu mai este comunism, e si greu sa mai iei de undeva fara sa nu o iei pe cocoasa, asa ca domnul dihor sa isi ia talpasita fiindca altfel il va trage-n furca sau il prinde in capcana cu ou in care a injectat lichid de frana, atunci cand s-o intoarce dupa  3 zile , asa cum face orice putoare de asta, care se respecta.
Ca sa nu tac , il intreb ce ar trebui sa le facem putorilor care nu ne iau doar  o gaina sau un pui , ci mult mai mult decat pot ei manca!
Capcana de lup sau de sobolan mare, imi spune si ca sa se chinuie: nu uitati de oul cu lichid de frana! 
Si daca l-as prinde, l-as manca de viu, ca sa vada si ei cum ne chinuim noi sa strangem un ban de-o paine!!!

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I