joi, februarie 10, 2011

Uniunea Social Liberală văzută de liberalii giurgiuveni


Ionel Muscalu, purtător de cuvânt al PNL Giurgiu: „Am făcut parte din echipa Filialei Judeţene a PNL Giurgiu care a participat sâmbătă la şedinţa Delegaţiei Permanente, care a avut loc la Bucureşti, pe ordinea de zi fiind un singur punct – aprobarea formării Uniunii Social Liberale. Aproape în totalitate, participanţii la Delegaţia Permanentă au fost de acord cu aceasta, existând doar un singur vot împotrivă, cel al lui Ludovic Orban. Au fost exprimate, este adevărat, şi unele nelinişti, provenite din experienţa pe care am avut-o în alianţa cu PD, dar cum spuneam, toţi cei prezenţi s-au declarat convinşi că formarea Uniunii Social Liberale este necesară. Constat deja că PDL- ul este speriat de această alianţă, chiar dacă reprezentanţii lui încearcă să pară detaşaţi şi să dea mesaje de forţă şi unitate membrilor săi, mulţi dintre aceştia fiind deja tentaţi să plece către alte formaţiuni politice. Mă aştept să apară, în nota obişnuită, tot felul de «lucrături» din partea PD-L, dar acest lucru nu mai este de mult o noutate pentru noi”.
Vasile Mustăţea, senator PNL de Giurgiu:„Uniunea Social Democrată reprezintă o alternativă la actuala alianţă de guvernare formată din PDL-UNPR- UDMR. Am decis formarea Uniunii pentru că actuala putere continuă, prin măsurile pe care le adoptă, blocajul total al economiei, continuă criza morală din România. Proiectul Uniunii Social Liberale oferă acum, nu mai târziu, o alternativă cetăţenilor şi are ca scop aplicarea unui program realist de combatere a crizei, depolitizarea administraţiei centrale şi locale, realizarea transparenţei cheltuirii banului public şi o guvernare responsabilă, cu oameni profesionişti şi de o integritate morală indiscutabilă. Această alianţă reprezintă o construcţie total diferită de orice alianţă care a mai existat până acum şi nu se va abate de la principiile pe care şi le-a stabilit şi de la programul pe care îl va definitiva într-un timp foarte scurt”.
Vicepreşedintele Filialei Judeţene a PNL Giurgiu, Dragoş Ujeniuc, a caracterizat apariţia Uniunii Social-Liberale drept un act al opoziţiei care vine mai degrabă dintr-un consens cvasi-naţional, decât din interesul politic şi electoral al celor trei partide (PSD, PNL, PC). Ujeniuc susţine că USL s-a născut din necesitatea de a salva economic România, dar mai ales democraţia: „Nicio guvernare nu este veşnică şi nici democraţia nu poate fi înfrântă de acest pirat al politicii româneşti, Traian Băsescu. Nu puteam asista la modul cum actuala putere face gafă după gafă, abuz după abuz şi cum ia măsuri nefericite impuse de la Palatul Cotroceni. De ceva timp asistăm la un fel de teatru al absurdului pe a cărui scenă joacă fel de fel de măscărici. Vedem şi ne crucim care sunt resursele umane ale PDL-ului. Miniştri ca Ialomiţianu, Botiş, Udrea, iar în Parlamentul European au ajuns să ne reprezinte gângavi şi analfabeţi precum Elena Băsescu şi Gigi Becali. Nu cred că există cineva care să fi crezut că vom putea ajunge vreodată aşa. În ultima vreme asistăm la o serie de abuzuri fără precedent din partea şefului statului, care foloseşte DNA pe post de instrument politic împotriva adversarilor. La Strasbourg am asistat la un atentat fără precedent la democraţie, când preşedintele Băsescu a declarat fără niciun fel de jenă că în februarie vor urma arestări. A recunoscut că el este observatorul şi dirijorul justiţiei DNA. Din păcate acest lucru îl vede şi Europa şi de aceea au rezerve, ba chiar unii se opun intrării noastre în Spaţiul Schengen. Oamenii aceia înţeleg că nu se poate lupta împotriva corupţiei cu cei mai corupţi oameni din România”.

4 comentarii:

Karina spunea...

La multi ani, fratelui tau!
Frumoase fotografii ai pus pe blog!

Karina spunea...

Imi place ce ai scris da...las' ca nici Uniunea voastra nu sta bine cu Goagalul vostru de Vanghelie:))

Karina spunea...

Ce-i drept la PNL n-am intalnit pana acum...Da "PSD-ul" are titratii lui...cu diploma:))Ca sa nu amintesc si de nebunii de la PRM

Unknown spunea...

Ha, ha, ha!
Astăzi am vorbit si despre acest aspect, sa vedem ce apare in presa locala, pe care o internaționalizez în parte aici!

EDRAH_Giurgiu PHASE I