marți, martie 16, 2010

Alegeri la Floresti-Stoenesti

Duminica, 21 martie 2010, la Floresti-Stoenesti au loc alegeri partiale pentru functia de primar.
Inscrisi in cursa sunt reprezentantii PNL- Marius Nitescu-profesor de istorie-geografie, PSD- Ioana Ciurel -asistenta medicala, PDL- Constantin Dumitru-director, PAS-Vasile Vasile -postas. Alegerile au aparut ca necesitate in urma decesului dramatic al fostului primar Constantin Neacsa, care a condus comuna patru mandate consecutive si un mandat interimar intre 1991-1992.
Lupta pare destul de incinsa, iar PDL-ul a venit deja cu prefect, subprefecti, sefi de politie, jandarmerie, deputat de Titu si sef de AND, insotit de tura de la bariera, ca sa pregateasca marea ieseala a zanei lor blonde Nutzi de la Cotroceni, a carei vizite oficioasele PDL o zvonesc prin targ si prin comuna si si-o doresc ante-bellum, ca sa aiba victoria aproape. Pacat ca nu o aduc si pe Ridzi si pe EBA.
De partea cealalta, Vanghelie in stilu-i caracteristic a umplut de bordlo toate cotloanele si ulicioarele cu lozinci  che guevara impotriva banditilor care iau pensiile, ameninta ca iau alocatiile si ne lasa fara medicamente, pe bannere nesimtite de 3x2 m, care s-au sfasiat de la vant sau de la acolitii portocaliilor. Solutia: o doamna trecuta de prima tinerete, dar verde, care sta agatata de toti stalpii comunei si care, in acelasi stil a promis ca face transformari mari, de la gradinita la cimitire, dar care pana una alta a incins gratarele traditionale cu micii si l-a stins cu berea din dotare, impartind ce ramasese nedat de oamenii lui Popescu la alegerile cu presedinti de la mos Nicolae.
Candidatul parat al stangii socialiste, se pare ca este de fapt fortat de seful lui de la Posta Giurgiuveana si PDL-ista sa candideze, fiind din acelasi sat cu candidatul PNL si de la care are sarcina de serviciu sa rupa voturi, pe care sa le transfere in al doilea mitan la echipa adversa cu tricouri portocalii sau sa-si dea autogol din prima, dar pentru costica dumitru, care nu se vrea primar, dar obligat cu japca si cu convingatoarele cuvinte:daca nu candidezi , te dam afara din serviciu!, a ales sa plece singur.El este cel mai amarat , fiindca are toate autoritatile cu el, asa ca s-a mutat cu toata filiala PDL in sediul primariei, ba si pe Pasat, care deja a trecut  la discutii tete-a-tete cu cei din celelalte partide si  la insinuari directe cum ii place lui, ca daca nu ies de pe teren ii faulteaza, le rupe poarta sau le sparge casa de bani si le ia biletele, ca sa nu mai aiba spectatori in veci.
In aceste conditii de joc, cu teren lasat prada baltoacelor dinadins, bani putini, trafic greu, vreme nefavorabila, conditii de boala, tanarul candidat PNL, alaturi de o inimoasa galerie formata din alti tineri liberali a mers door to door, ca sa le explice concetatenilor din Floresti, Stoenesti, Palanca de ce candideaza si ce proiecte are.
Cine il sustine si de ce trebuie ca oamenii sa voteze un portofoliu de proiecte cu bani europeni pentru o comunitate tanara si numeroasa, care are nevoie in cele trei sate mari de canalizare, apa curenta, iluminat public, ordine si paza, o mai judicioasa cheltuire a banului public si chiar o mai buna gestionare a domeniului public, inclusiv a parcurilor si,da, a cimitirelor.
Foarte multi cetateni l-au ascultat si i-au urat succes, dar i-au reamintit ca ala cu barba umbla prin sate sa ii cumpere si a adus autogreder pentru Floresti sa ii fure in deplasare cu brigada de arbitri langa el, ba a mai pus-o si pe sora-sa presedintele unei comisii electorale,  chit ca nu e legal.
In aceste conditii, tanarul profesor de istorie se gandeste si face apel la bunul-simt , dar si la responsabilitatea concetatenilor sai.
Tocmai cand scriam cronica unui meci aflat in desfasurare am fost instiintat ca arbitrii, alaturi de antrenorii sau delegatii PDL, dandu-si seama cine este principalul pretendent si posibil viitor primar, fac presiuni pe jucatorii PNL sa se dea loviti, bolnavi sau pur si simplu disparuti, fiindca altfel toate poterele ii vor vana cu vina sau fara vina pana la adancul mandatelor lui Cantaragiu si Basescu, care oricat de departe este de acest teatru, ei il arata ca pe mos Brenene - pus la geam , ca sa ii ia pensia in continuare. Pe unii i-am vazut deja verificandu-si tendoanele, dar pe altii i-am vazut punand  mana pe ciomag. Apoi au aparut ca din senin jandarmii, care impartiali ii apara pe tinerii PNL de ei insisi, ca sa nu le sara vreo mina de pix in ochi sau sa nu le sara vreo zi  din calendarele de le imparteau prin Palanca. Ho, bre, ca astia sunt galerie veche, stiu sa cante, nu se bat! ...  chiar daca voi ati intrat si cu cei 6 cai in teren.

5 comentarii:

Pepi Mustateanu spunea...

Nu Vanghelie,domnul Vanghelie si nu banere nesimtite da? ca-ti zic doua de nea Lucica al vostru de uitati cum in cheama pe paratul ala de-l aveti voi la Floresti ! Sau mi se pare mie ca sperati sa castigati mai mult de cinci voturi acolo? Parerea ta despre candidati isi va dovedi veridicitatea luni dimineata.Ai curaj sa tii un pariu ?

Anonim spunea...

Domnu Pepi, il cunosti pe Vanghele? Pai , daca nu, nu ii spune domn. Da?

Anonim spunea...

Pepi, degetul la buze si:psst!

Anonim spunea...

ionele voi la pnl chiar nu v ati saturat sa faceti politica in genunchi in fata lui lucica nemuritorul

Anonim spunea...

Ionele, nu cumva aveti nevoie de voturile lui VANGHELIE in turul 2 ,repede aud,aud.......

EDRAH_Giurgiu PHASE I