luni, martie 29, 2010

M-am intors de la Floresti Stoenesti

Am ajuns acasa, dupa ce s-a incheiat  o confruntare electorala, in turul al doilea, intre candidatii PNL si PDL din comuna Floresti Stoenesti pentru postul de primar.
Alegerile acestea atipice, care i-a costat pe cei din PDL bugetul unei comune pe un an s-a terminat cum isi doreste partidul-stat.
A castigat al lor.
Nu vreau sa comentez la cald actiunile Politiei, aproape de limita absurdului si care au legatura doar cu fibra de frica si militienism din unii.
N-am sa vorbesc despre servilismul libidinos pus in sprijinul puterii, al unor oameni pe care ii respectam .
Ma voi  referi doar la o afirmatie facuta in acest spatiu de catre o persoana inteligenta, cu intuitie, nu numai politica, ci si posesoare de vocabular, referitoare la lipsa puterii de a ne impune punctul de vedere.
Si in seara aceasta am simtit plutind mirosul Mioritei in aerul romanesc, spalat de-o ploaie mocaneasca sau in rafale.
Dar eu nu am vazut niciodata Miorita ca balada a jertfei, ci ca ballata a omorului, ca rapt si tradare, ca invidie si nerecunostinta.
 Mirosul sangelui inocentilor se intinde in istoria noastra nationala la nivel major, umplandu-ne calendarul de sfinti si istoria de martiri.
Cu toate acestea, eu inca mai cred ca si Romania va ajunge intr-o zi sa recunoasca omorul ca si crima si s-o pedepseasca in conformitate cu legea, nechemand cerul cu stelele, muntele cu brazii si paserile ca martori, ci oamenii curajosi, bravi, darji in apararea descoperirii adevarului.
Adevarul este ca am fost invinsi de o masina de stat pusa in slujba partidului-stat, noi, cetatenii acestui judet, acestei tari , acestei Europe...

Ii felicit pe membrii echipei noastre, a PNL, fiindca si aceasta finala este o victorie.
Dar mai ales ii felicit pe aceia, care, in pofida ploii mocanesti sau torentiale de la un moment dat, au iesit singuri la vot pentru a-si exercita dreptul de cetateni.


P.S. : Ca sa nu va las fara un plus de informatie, va rog sa cititi si acest text (Grotescul la romani), care ilustreaza si o alta fata a unei societati in deriva:  "Daca nu va imaginati scena, intrati, va rog pe adresa http://www.bzi.ro/politistii-au-strigat-catre-guvern-hotii-galerie-foto-si-video-163644 si veti vedea un filmulet edificator, decupat din grupajele de stiri. Dar partea cea mai haioasa acum vine: politistii strigau catre guvernanti “Hotii!”. acest scurt fragment este preluat din Grotescul la romani, http://vosganian.ro/,  pe care il puteti  citi in intregime si accesa frecvent, fiindca este extrem de interesant .

3 comentarii:

Karla spunea...

De unde a platit PDL suma aia, cat bugetul pe un an al unei comune?

Impotriva servilismului libidinos in slujba puterii... nu merge decat caricatura si pamfletul:) ori ignorarea completa a personajelor in chestie, ca si cum ar fi incetat sa mai existe...Daca toata lumea ar face-o, multe s-ar schimba.

Nici mie Miorita nu mi se pare o balada a jertfei. Ci a lâncezirii nesfarsite, a lasitatii, a lipsei vointei de a te bate pâna la capat...Si a invidiei gretoase, cum bine ziceti.

ionelmuscalu spunea...

Din donatii si cotizatii ale membrilor de partid, desigur.

Multumesc sincer pentru comentariu!

Karla spunea...

Vraiment de rien..
Exista un lucru pe care PDL-ul nu-l poate cumpara, cu toti banii simpatizantilor.
O istorie, un trecut, un patrimoniu al partidului sau.
PNL are in spate un trecut istoric foarte bogat, care ar putea constitui un atu enorm, nu numai electoral. Numai ce citesti memoriile lui IG Duca si te cutremuri...
In locul domnului Antonescu as organiza cursuri de istorie a partidului obligatorii pentru toti membrii, adaptate pe niveluri, de la taran la intelectual... sau as distribui gratuit memoriile fostului ministru:)
O zi buna si succese viitoare...

Spre marele Nord. Întâlnirea cu Moş Crăciun în alt anotimp.

         - Pe marele vultur care a pârjolit pădurea, vuind cuvintele în gura vajnicului Väinämöinen, faurul veşnic, ce povesteşte des...