Comunicat de presă
Prin Programul de Guvernare se propune revizuirea concepţiei programelor de asistenţă socială, prin orientarea acestora în funcţie de nivelul veniturilor realizate pe familie şi restructurarea prestaţiilor sociale existente atât la nivel naţional, cât şi local, astfel încât acestea să reprezinte o formă complementară de protecţie socială şi nu să constituie unica sursă de venit pentru cei care au capacitate de muncă.
Una dintre măsurile propuse are în vedere unificarea alocaţiei de stat cu alocaţia familială complementară, respectiv alocația de susținere pentru familia monoparentală. Noua alocație unitară rezultată se va acorda în cuantumuri diferențiate în funcție de veniturile pe membru de familie și de numărul de copii din familie. Cuantumurile vor fi mai mari pentru familiile cu venituri mai reduse și direct proporționale cu numărul de copii, urmând ca familiile cu venituri foarte mari să primească alocaţia într-un cuantum foarte mic. Prin urmare, se va acorda un sprijin focalizat, țintit, pentru familiile cu copii şi ale căror venituri nu permit asigurarea îngrijirii și creșterii copiilor.
În prezent, de alocaţia de stat pentru copii 0 – 18 (19) ani beneficiază un număr de aprox. 3,9 milioane copii, iar de alocația familială complementară și alocația de susținere pentru familia monoparentală, care se acordă acelor familii cu venituri pe membru de familie de până la 470 lei, beneficiază un număr de aprox. 799.300 familii.
DIRECŢIA POLITICI PUBLICE ŞI COMUNICARE
19 Februarie 2010
Un comentariu:
Trimiteți un comentariu