luni, martie 22, 2010

In Duminica Floriilor la Floresti Stoenesti vor fi alegeri.

Ieri la Floresti Stoenesti s-a consumat o noua pagina politica din cartea judetului Giurgiu.
Din patru au ramas doi candidati.
Profesorul Marius Nitescu din partea PNL si directorul DDR Constantin Dumitru  din partea PDL.
Reprezentantii PNL au fost alaturi de candidatul sau de la inceputul campaniei si pana la ora 2.00 noaptea, pe 22 martie, cand am vazut scrise rezultatele pe procesul-verbal.
Intrarea in turul al II-lea a candidatului PNL, pe care  gazetari giurgiuveni de la oficioasele PDL il vedeau deja scos din carti  de contracandidati, dar mai ales trambitata victorie din primul tur a lui Constantin Dumitru, devine deja o victorie a PNL.
O victorie insemnata, indeosebi in conditiile in care alaturi de reprezentantul PDL  au fost nu numai toate autoritatile guvernamentale din judetul Giurgiu, dar si aproape toti primarii PDL din judet: alaturi de deputatul de Titu si Dobre de la Mihailesti, inghesuiti in spatele unei alte masini, pentru a avea mai multa eficienta la drum de seara, trei primari: Carapanceanu  de la Ghimpati si Chirita de la Valea Dragului,tinandu-l la mijloc pe Aurel de la Comana.
Dimineata, Aurel era diriginte de santier in Stoenesti,  unde chiar in ziua votului  pietruia ulita din fata sectiei de votare.
Sute de masini (pe care erau inscriptionate Eu am ales Constantin Dumitru) ale PDL-ului au carat toata ziua oameni la vot, apoi parcand direct in fata sectiilor de votare, pe unii platindu-i, pe altii dandu-i jos cu japca dupa ce pusesera stampila pe candidatul Costel Dumitru, in timp ce politistii afluiau circulatia.
Cetatenii din Stoenesti sopteau pe la colturi ca unul dintre consilierii locali PNL (Gioni Antonescu) a fost tinta amenintarilor toata saptamana, ba si urmarit toata ziua alegerilor de personaje dubioase.
Prezenti la aceste alegeri, prefectul si subprefectii, insotiti de sefii Politiei si Jandarmeriei, nu au plecat nici ei pana la finalul acestui tur al alegerilor, fiind secondati de multi directori de la deconcentratele giurgiuvene.
 Extraordinara mobilizare a reprezentantilor PNL si PSD, dar si vanzoleala sutelor de automobile PDL, au facut pana la urma ca Dumitru Costel sa nu castige alegerile din primul tur si sa se indrepte catre un esec in ziua de  Duminica Floriilor. Lucru de care se temeau cel mai mult.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I