sâmbătă, martie 06, 2010

P N Ltrebuie sa se transforme in puternicul Partid National Liberal

Afirmatia din titlu ii apartine lui Crin Antonescu, facand referire la cei care nu s-au achitat de sarcinile din campaniile electorale prezidentiala si europarlamentara, incheind apoteotic, prin comparatie si facand sala sa izbucneasca in ras:
"Sa va fie rusine, domnule... Catarama!"
Cam asa a spus domnul Crin Antonescu, adresanduse cetateanului Viorel Catarama, fara sa ii dea... gradul, dar facand apel la intarirea  si devenirea PNL. El a explicat de ce trebuie ca sa iesim din casa noastra, sa nu mai ramanem intre peretii clduti si ocrotitori ai lui 20%, pentru ca voturile sa devina ale noastre, ale spiritului nostru. Despre Ludovic Orban a spus ca acesta nu mai vrea sa fie, iar despre un al treilea personaj important a spus ca si-a pierdut increderea in el.
Prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Congres, că îi este drag Crin Antonescu, dar mai drag îi este PNL, menţionând că nu crede că unitatea şi coeziunea partidului pot fi realizate în jurul "iubitului conducător" şi precizând că în cazul votului pe listă el va pierde. Antonescu a declarat, în discursul ţinut la Congres, că liderii poitici au tendinţa de a-şi spori mereu puterea şi de a o duce dincolo de limitele puterilor scriptice, dincolo de legi şi Constituţie.





"Am preferat să vin şi să spun răspicat în faţa dumneavoastră că acesta este proiectul meu politic, decât în spatele unei împăcări cvasi-generale, pe forma vechiului Statut, să caut să fac acelaşi lucru fără a avea legitimitatea explicită a deciziei dumneavoastră", a spus el.



Referindu-se la modalitatea de vot pe listă, preşedintele PNL a declarat: "Ştiu că votul pe listă e antipatic celor mai mulţi din noi, în principiu şi mie, şi nu uit că au fost ocazii în care am pledat cu forţă împotriva lui. Astăzi, această formulă îmi pare necesară, pentru că în momentul în care partidul nu mai vine într-un congres pentru a-l alege pe cel mai simpatic dintre noi, pentru a alege un program în care ne afirmăm valorile, lucru cu care toţi putem fi de acord, ci vine să spună că ne asumăm un obiectiv sau altul... Când venim să facem aceste alegeri de identitate, strategie, reformă, atunci cred că se impune ca oamenii care sunt aleşi în acest organism de conducere centrală să fie legaţi de ceva, să răspundă în fiecare zi faţă de ceva văzut, concret şi acel ceva nu e un cineva, nu e preşedintele, ci documentul politic, cu măsuri, cu valori, cu cifre în baza căruia, pentru că şi-l asumă, sunt aleşi".

"Există ţuţări printre noi, Ludovic, fă-mi cinstea şi candidează! Fă-mi cinstea şi nu considera că eu trebuie să fiu preşedinte pentru ca tu să fi prim-vicepreşedinte" , i-a spus Antonescu lui Orban." Ludovic, exista in Romania, probleme mult mai mari decat ar fi ca nu mai esti tu prim-vicepresedinte sau eu pe cea de presedinte, faceti ce trebuie, orice ar fi nu il veti pierde  pe Crin Antonescu. Noi nu suntem Pat si Patason, nu suntem Stan si Bran si exista sacrificii mai mari decat sa nu vezi un meci de fotbal,sa joci un poker sau o hora. Presedintele unui partid trebuie sa il reprezinte cum poate mai bine. De organizare pana acum s-a ocupat prietenul Ludovic Orban si ii multumesc.Nu iubesc tuterii, iar domnul Orban nu ne-a chematnici la Primaria Capitalei, nici la Ministerul Transporturilor sa facem un curs despre cum se descurca un conducator fara tuteri. Ludovic, fa-mi cinstea si candideaza la conducerea partidului. Eu imi asum riscul minor de a nu mai fi presedinte, si, recunosc imi era mult mai bine, mai comod cand nu eram presedinte si nu eram ingradit de articolul 75. Votandu-ma pe mine si pe cei pe care ii voi propune, va asigur ca " şi mie îmi este insuportabil colectivismul, de aceea sunt liberal, dar să nu îl confundăm cu forme de conducere colegială sau colectivă. Eu cred că e mai vine ca această conducere colectivă, deloc conectivistă, să fie legitimată", a adăugat el.
Delegaţii la Congresul extraordinar al PNL au adoptat, vineri după-amiază, hotărârea privind convocarea Congresului ordinar de sâmbătă, care va alege noua conducere a formaţiunii pe bază de moţiuni şi liste pentru viitoarea compoenţă a BPC. Ultimul punct de pe ordinea de zi, hotărârea privind convocarea Congresului ordinar pentru sâmbătă, ora 10,00, cu participarea aceloraşi delegaţi prezenţi vineri la Congresul extraordinar, a fost votat în majoritate, fiind înregistrate două voturi "împotrivă".




"În consecinţă, se convoacă, mâine (sâmbătă - n.r.), la ora 10.00, Congresul ordinar al PNL, aici în această sală. Declar închise lucrările Congresului extraodrinar", a spus Antonescu.

Niciun comentariu:

EDRAH_Giurgiu PHASE I